Moi

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

All mixed up...

... otsikko kuvaa ehkä parhaiten tän hetkisiä tunnelmia... 

Koulu alkoi siis virallisesti maanantaina ja heti päästii kunnolla asiaan.

Nyt meillä on kolme kurssia päällekkäin, mikä ainakin mun mielestä on tosi huonoa. Olen juuri niin putkiaivo, etten pysy keskittymään kunnolla kuin yhteen asiaan kerralla. Nyt meille kaadetaan kolmesta aiheesta tietoa ja uusia termejä niskaan, ja ainakin meikäläisellä menee kaikki onnellisesti sekaisin...Eka kurssi on eläinlääketieteellinen parasitologia. Pääsemme siis opiskelemaan kaikenlaisten öttiäisten, mönkijöiden ja matosten elämänkaarta sekä yrittää samalla painaa mieleen kaikki satatuhattamiljoonaa uutta latinankielistä sanaa.


Tämä latinankielinen sillisalaatti on melkein pahempaa kuin aikoinaan luuopissa ykkösen syksyllä. Silloin viime vuonna näin unta luunystyistä ja -harjanteista, saatoin herätä jopa yölläkin pohtimaan missä joku kristanuchealismikälie nyt sitten sijaitsikaan. Nyt en näe unta pelkästään latinasta, vaan näen edessäni myös kuvat ällöttävistä kärpäsistä, vielä ällöttävämmistä matosista ja kuvia niiden aiheuttamisista taudeista. Luiden nystyröiden nimet lisäksi noudattivat tiettyä loogisuutta, sen sijaan öttiäisten nimet ovat satunnaisia termejä, jotka joku on niille keksinyt :P

Siphonaptera-porukkaan kuuluva Kirppu
  Siis kattokaa nyt, mikä symppis! Nuo sen tuntosarvet näyttää musta ihan korvilta :)

  fotolog.com

  Meidän opettaja on aivan ihana, toteaa joka ötökän kohdalla miten söpö ja ihana se on :) Jotenkin en aina jaa tuota innostusta, mutta osa on kieltämättä ihan hauskan näköisiä elektronimikroskooppikuvassa. Sitten on taas niitä, jotka todennäköisesti vainavat minua painajaisiin asti. No ei nyt ihan, mutta melkein. Säästän teidät nyt kuvilta, mutta kärpästoukkatauti meinasi hieman ylittää meikäläisen sietokyvyn. Hyi olkoon. En taida kertoa enempää. *puistatus* Kuulemma tuohon törmää usein maaseutupraktiikassa. Ehdinköhän vielä vaihtaa alaa?   Ylläoleva jättiopus kuuluu puolestaan patologiaan. Nyt alkoi yleinen patologia, jossa puhutaan lähinnä peruskäsitteistä jee, jälleen uusia latinan termejä! ja alustetaan histo- ja elinpaton opintoja, jotka alkavat myöhemmin keväällä. Jostain syystä kirja näyttää tossa kuvassa huomattavasti viattomalla kuin kirjahyllyssäni ja erityisen pahalta se näyttää jostain syystä työpöydälläni :D Kuulemma edes professori itse kyennyt lukemaan koko opusta kurssin puitteissa, joten voin olla rauhassa ja hyvällä omatunnolla lukea vain oleellisimmat asiat siitä :) Olen kuitenkin innoissani, että vihdoinkin päästään asiaan ja vähän käytännönläheisimpiin asioihin. Kuten professorikin totesi: patologia toimii siltana prekliinisen opetuksen ja kliinisten aineiden välillä. Siistiä!

  gartencenter.co.at

  Kolmas kurssi on jo ennen joululomaa alkanut spesifinen bakteriologia alias spessu. Se nyt on, no - perusbakteriologiaa. Eli arvasitte oikein, ei ihan kauheasti sytytä. Paljon hankalaa latinaa, bakteereja kun tuntuu olevan vielä paljon enemmän kuin viruksia, vai kuvittelenko vain? Luentoprujutkin ovat lähinnä kuvatonta tekstiä, jota ei ihan kauheasti houkuta lukea. No, sisulla ja taistelutahdolla tästäkin selvitään. Kai.
  hennimaniac.he.funpic.de

  Ja tällä kurssilla päästään leikkimään kunnolla laborantteja! Viljelemme hurjia bakteereita ja tutkimme, mitä kaikkea jännää erilaisista näytteistä löytyy, jee! Kevät huipentuu käytännön kokeeseen, jossa saamme eteemme näytteen X, josta pitää omatoimisesti tutkia mitä bakuja siellä kasvaa. Jännää! :)

  Ei mielellään näin kuitenkaan. Kuva
  Noh, paljon muuta en ole tällä viikolla ehtinyt tehdä. Päivät menee pitkälti lukiessa. Tai ainakin sen yrityksessä. Näitä parasiitteja ja bakuja on pakko lukea jo nyt, noista ei kyllä vikan illan lukemisella selviä. Ja patoakin olisi hyvä kerrata, jotta ymmärtää luennolla edes jotain :) Joku päivä kävin kuitenkin metsällä lenkillä:

  Ah, mä rakastan noita maisemia, rakastan ylipäätään metsää ja luontoa <3 Pitkä metsälenkki toimii aina kunnon terapiana, kun masentaa ja ottaa päähän kaikki :) Jos on jotain, mitä erityisesti arvostan Suomessa, niin se on juurikin luonto <3

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti