Moi

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kevätfiiliksissä

Se olisi lukuvuoden viimeinen tentti ohi!!! Kuulen jo kevätlaitumien kutsun!!! Enää neljä viikkoa koulua, niin on tämä ensimmäinen vuosi lusittu, huh...

Viime viikolla oli siis viimeinen kirjallinen tentti, endokrinologia, lisääntyminen ja homeostaasi. Kurssi oli aika tiukka paketti kaikesta fysiologiasta, mitä ei aiemmilla kursseilla oltu käsitelty. Mielestäni neurobiologian jälkeen ehkä vaikein kurssi, tosin väljä aikataulu helpotti todella paljon, ehdin kerrankin lukea asiat hyvin jo kurssin aikana. Kaikki hormonit kavereineen tosin edelleen tuntuu tosi hankalilta, parhaani mukaan yritin raapustaa käsitekarttoja makkarini seinälle, olinkin jo kyllästynyt tuijottamaan valkoisia betonipintoja...


Lisäksi perjantaina oli vielä elinhistologian mikroskopointitentti. Saimme eteemme 15 näytettä, joista piti määritellä, mikä elin on kyseessä. Sitä varten piti piirtää aika paljon elimiä, tuli muuten aika monta tuntia vietettyä mikroskoopin edessä! Lisäksi hommat meinasi vähän jäädä viime tinkaan, koska olin lukenut EnLiHon tenttiin niin paljon, etten ehtinyt mitään kudoksia piirrellä... Torstai-iltana olimmekin sitten vähän isommalla porukalla neljännen kerroksen mikroskopointisalissa tuskailemassa viimeisten piirrosten kanssa. Suunnilleen tällaisilta ne näyttivät:

Haimatiehyt
Maha

Loppuillasta alkoi olla jo hyvin hauskaakin, läppää lensi, keksimme toinen toistaan oudompia muistisääntöjä ja sekoilimme näytteiden kanssa onnellisesti. Itse ainakin sekoitin valtimon ja ruokatorven,   henkitorven ja virtsarakon tää oli näistä pahin :) ja "epämääräisten kudosten" joukkoon kuuluivat ainakin peräaukko, maksa sekä munuainen. Eli ei ole kovin tiukkapipoista aina tämäkään opiskelu ;)

Taideteokseni :)
Ja hei, kuulin juuri, että olin päässyt Solu- ja molekyylibiologian tentistä läpi!!! Kevät on siis pelastettu ja mun ei tarvikaan hirttää itseni stetoskooppiin tai muuta karmivaa, mitä olin tuossa vähän aikaa sitten uhkaillut ;) Tosin maailmankuvani on nyt lopullisesti sekaisin. Edelliseen tenttiin olin tosiaan lukenut melkein sen viisi päivää ja käynyt monta kertaa ajatuksella materiaalit läpi. Tällä kertaa en lukenut tasan tarkkaan yhtään ja meni kirkkaasti läpi... Mitähän tästäkin voimme päätellä???

Mut so long this time, ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti