Moi

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Just a few stawberries

Huh hellettä, kyllä on ihana keli! Mulla on kerrankin sellainen luksus, että mulla on kokonainen vapaapäivä, tää on kyl ollut harvinaista herkkua tää kesä. Toissaviikolla mulla oli töiden osalta kevyt viikko, jonka kyllä hyödynsin kunnolla! 

Oon ahkeroinu tällaisissa merkeissä viime aikoina: 


Nammmmm! Osan oon suoraan laittanu pakkaseen ja osasta tein hilloa ja mehua. 


Vaniljajäätelö suklaan ja mansikoiden kera on älyttömän hyvää. Mul vaan lipsahti hieman liikaa suklaata astiaan, nii et jätski ja mansikat meinas hukkua sulkaakastikkeen alle :D 


Suklaamansikatkin olis periaattees tosi hyvää herkkua, jos osais sulattaa suklaata kunnolla. Mikä siinä on, että mikrossa onnistun ihan joka kerta polttamaan suklaan poroksi?! Pitäis malttaa aina tehdä se vesihauteessa, mut kun välillä on olevinaan niin kiire saada masu täyteen suklaata... 


Kokeilin mansikoiden kaa kaikkia mahdollisia yhdistelmiä. Yllä poreilee lime-mansikkamehu, se on tosi piristävää, suosittelen! En omista mehumaijaa, joten tein sen perinteisesti kattilassa. Homma on kyl helppoa kuin heinänteko, pitää vaan olla hellan vieressä koko ajan, ettei käy niin ku mulle. Menin hetkeksi koneelle ja seuravaksi totean, et koko hella on tahmaisen mansikkamehun peitossa. En oo vieläkään saanu kaikkea puhdistettua ja joka kerta laittaessan ruokaa koko kämppä alkaa tuoksumaan mansikalle! :)

Kokeilin pelkkää mansikkamehua valmistamalla sen "kylmästi" eli laittamalla vettä sekaan ja jääkaappiin vuorokaudeksi. Lisäsin hieman säilöntäainetta, jotta säilyisi paremmin.

Todella hyvää on myös mansikka-vaniljahillo. Raaputin vaniljatangosta sisukset pihalle ja laitoin viel tangon sekaan keittymään. En oo ikinä syöny niin hyvää mansikkahilloa <3

Mustikkametsälläkin kävin muutamaan otteeseen. Aion kyl kokeilla mustikkamehuakin ja ehkä myös hilloa. Äiti on joka vuosi tehnyt ihanaa nektariinihilloa, voisin kokeilla samaa, sitten ku ne tulee tarjoukseen.

Mitähän muuta? Niin, koiraeläimellä oli synttärit eilen, se sai eläinkaupasta lahjaksi possunsaparon ja lisäksi ostin sille lohta iltaruuan sekaan.
Se oli kyl harvinaisen söpö pikkupentuna! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti