Moi

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Verta valuu ja virukset hyppii seiniltä

Kylläpä syksy on taas rientänyt ja eilen saapuikin ensilumi tänne pk-seudullekin. Tämä taitaa tarkoittaa sitä, että talvi on tullut... 

Se on ohi nyt. Syksy on ohi. :(

Koulu on jatkunut intensiivisenä sikalaharjoittelun jälkeen ja koko ajan on kamalasti tekemistä. Onneksi nyt  viime viikolla alkoi helpottamaan, kun alkoi virologian labrat. Pääsimme heilumaan pätevännäköisinä valkoisissa takeissamme pipetti toisessa ja koeputki toisessa kädessä. 

Enemmän tai vähemmän teoriapainotteisen syksyn päätteeksi päästiin jälleen askel lähemäksi tosielämää. Pääsimme nimittäin ottamaan verinäytteitä lemmikeistämme!

Ammattilaisen näytteenottolaboratorio

Sain pistää kaverini hoitoheppaa, mikä osoittautuikin yllättävän helpoksi. Hevosen verisuoni on puutarhaletkun kokoinen, joten on hivenen hankalaa olla osumatta oikeaan. Sain vertakin putkeen ensi yrittämällä :) 

Seuraavat uhrit olivat luonnollisesti koiramme. Päätimme lyöttäytyä kaverini kanssa yhteen ja pystytimme hänen kylppäriinsä oikein hienon verilabran. 

Koe-eläin
Saimme verta kahdesta koirasta, kolmannesta saimme ainoastaan yhden tipan. Raukalla taisi olla piikkikammo tai jotain :'( Hyvin onnistui kuitenkin muuten, olin kuvitellut toimituksen huomattavasti vaikeammaksi. 

Lopuksi, haa, koitti tilaisuus, jota olen havitellut jo kauan. Sain nimittäin ottaa kaveristani verta!! :D Sekin oli yllättävän helppoa ja verta tuli melkein koko putkillinen täyteen. 


Kämppä alkaa erehdyttävästi muistuttaa huumehörhön kotia :PMaanantaina olisi virustentti, joten kuten huomaatte, olen tässä paraikaa lukemassa pää sauhuten :P Mistähän johtuu, että päivitän blogia ahkerasti aina silloin, kun on tentti tulossa?! Puolustukseksi voin sanoa, että olen jotain sentään saanut aikaiseksi. Saanko esitellä: Virusseinä!

RNA-virukset ovat vielä työn alla

Pimeiden syysiltojen ratoksi siis käytin täysin olematonta luovuuttani ja piirtelin kauniita lue: täysin katastrofaalisia kuvia viruksista ja eri elukoista. Välillä joutuu tosin käyttämään mielikuvitustaan, jotta tietää, mikä eläin on kyseessä, mikä voi kertoa jotain taiteellisista lahjoistani ;) 

Vaipalliset virukset - välillä pitää käyttää mielikuvitustaan :) No mutta se siitä tänään. Jotten unohtaisi: Serbian reissuun enää 8 päivää!!! Lupaan tehdä joku päivä vielä aiheeseen liittyvän superhehkutusmatkakuumereissujännitys-postauksen. 

Nyt menen lukemaan viruksia. Tai toteuttamaan sitä sisäistä taiteilijaani :P 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti