Moi

lauantai 27. helmikuuta 2016

All good in vetlandia

Vapaa-aika, ah, miten olenkaan kaivannut sitä viime vuosina! Vapaa-aika, tiedättehän, se aika, kun ette ole töissä, koulussa, opiskelemassa jne. Olin ihan unohtanut, miltä se tuntuu ja saatan illalla kävellä levottomana ympäri asuntoa, että mitäs ne normaalit ihmiset tässä tilanteessa tekisivät.

Syksy on ollut harvinaisen rento, vaikka käsiteltävä asia onkin hyvin kaukana mielenkiintoisesta. Pakolliset kurssit alkavat käydä vähiin ja tällä hetkellä odotetaan viimeisen pakollisen tentin tuloksia, miettikää, viimeinen pakollinen tentti ehkä ikinä! Aiheena oli ympäristölainsäädäntö, joka on juuri niin tylsää, kun miltä se kuulostaakin. Siihen on totisesti syynsä, miksi hain eläinlääkikseen, enkä oikikseen. Totta totisesti. Eteenpäin jaksoin kuitenkin sen ajatuksen voimalla, että tämän kurssin jälkeen ei enää ikinä mitään tylsiä tenttejä, ellei sitten hakeudu johonkin jatkokoulutukseen. Ja silloinkin kyseessä on itseä kiinnostava aihe, ei tuollaisia turhuuksia, mitä ollaan nyt syksyllä opiskeltu :)


Tammikuussa pakkasimme kavereiden kanssa laukut ja reissasimme etelään lomalle. Siitä on todella kauan, kun viimeksi olen ollut ihan vaan lomareissulla. Kaiken maailman vaihtoja, kongressejä ja symposiumeja on kyllä ollut, mutta ihan vaan lomaa en muista milloin olen viimeks pitänyt. Joululomakin oli ihanan pitkä, enkä ottanut edes töitä siihen. Ah, juuri tätä akkujen lataamista olen kaivannut niin monen stressaavan vuoden jälkeen!



Valmistumisinfo pisti ajatukset sekaisin. Tajusin taas entistä selkeämmin, että tässä ollaan ihan oikeasti kohta valmistumassa. Kohta oikeasti olen ihan valmis eläinlääkäri, ilman koulun tarjoamaa tukea, kelan tarjoamaa opintorahaa, puoli-ilmaista unisportia, unicafen halpoja lounaita... Täytyy itse selvitä ja keksiä, mitä sitä ylipäätään haluaa elämältä. Koko maailma on auki, kaikki on mahdollista. Toistaalta hirveän mukava ajatus, toisaalta hirmu pelottavaa.

Työpaikan eteen en ole tehnyt vielä ihan kauheasti. Muutamaksi viikoksi sain töitä kotipaikkakunnalta, mikä on kyllä ollut unelmana jo ykkösvuodesta asti. Joskus asiat vaan natsaa :) Muutamalla viikolla ei kuitenkaan vielä eletä ja alkukesä ja loppuelämä onkin sit viel auki. Todennäköisesti yli-innokkaat viitoset on muutenki jo vieneet kaikki kivat paikat, joten turha tässä on edes aloittaa murehtimista :D Viime vuonna aloitin kesätyöhaun jo syyskuussa, laitoin yli 50 sähköpostia, soittelin ja stressasin. Tänä vuonna olin sit päättänyt ottaa rennommin, stressataan sitten toukokuussa :)


Pakollista koulunkäyntiä on jäljellä vielä yksi (!!) viikko ja sen jälkeen ympäristöterveydenhuollon opetukseen kuuluva kaksiviikkoinen harjoittelu. Sitten se olisi vähän niinku taputeltu. Toki nyt keväällä on vielä valinnaisviikkoja, joita odotankin innolla. Ohjelmassa on mm. Suureläinpelastuskurssi, jossa opetetaan, miten toimitaan jos esimerkiksi hevostraileri joutuu onnettomuuteen. Lisäksi pääsin ortopedian, ihotauti- ja ruokintakurssille. Siistiä päästä pitkästä aikaa opiskelmaan jotain mikä aidosti kiinnostaa.

Myös lisuri - meidän versio gradusta, alkaa ottaa tuulta purjeisiin ja kovasti näyttää siltä, että sekin saattaa valmistua ajallaan. Siispä Viikissä kaikki hyvin, elämä mallillaan ja onni hymyilee :)

Etelänlomalla mä rakastuin erilaisiin mehuihin ja smoothieihin <3

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä tylsiltä noi kurssit. Miks teidän pitää opiskella tollasia, ettekö vois vaan keskittyä siihen eläinten hoitoon mitä kaikki teistä tulee kuitenki tekemään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä samaa olen itsekin miettinyt :D

      No ei, elintarvikehygienia liittyy meidän alaan sinänsä kyllä. Meillä on kaikista laajin näkemys koko eläimen elinkaaresta, alkaen mitä rehua eläimille syötetään aina sinne terurastamoon asti, me tunnetaan eläintaudit ja osataan arvioida niiden tuomat riskit.

      Sen sijaan ympäristöterveydenhuolto ei oikeastaan liity meidän alaan, ainakaan en ole vielä keksinyt, miksi hometalot, uimahallit ja uimavesien hygienia kuuluu eläinlääkärille eikä humaanilääkäreille. Luennolla meille kerrottiin, että joskus historian saatossa ihmislääkärit kyllästyivät opiskelemaan näitä, joten ne sysäsi koko roskan meille :D

      Poista
  2. Oot ihan Super ahkera ja sinnikäs noitten kesätyöhakujen suhteen :D
    Mä hain viime kesänä yhteen ruokapaikkaan kesätöihin ja halusivat nyt tulevaksikin kesäksi. En ole ajatellutkaan miten toisinaan kesätyöhaku voi olla noin stressaavaa!
    Varmasti upeaa olla eläinlääkäriopinnoissa niin loppusuoralla, kun itsellä haaveet ammatista ovat vielä niiiin kaukana...
    Kommentoija käy (vasta) lukion ekaa luokkaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kiitos. Joskus tosin en ole varma, onko se sinnikkyyttä vai älytöntä jääräpäisyyttä :D Muistan joo liiankin hyvin, kun ilman mitään koulutusta yritin aikoinaan hakea kesätöitä. Mun kotipaikkakunnalla oli vielä erityisen huono tilanne muutenkin ja joka paikkaan olisi haluttu jotain ammattiopiskelijoita... Ja nykyään myös meidän alalla työtilanne huononee koko ajan.

      Toisaalta siistiä olla loppusuoralla, toisaalta pelottavaa, mutta eiköhän se siitä vielä :)
      Tsemppiä opintoihin!

      Poista
  3. Ajattelin tänne laittaa kommenttia
    kun eläinlääkärin ammatti kiinnostaisi
    ja mietin että millaisia ominaisuuksia olisi
    hyvä olla ja voiko eläinlääkiksessä
    erikoistua johonkin tiettyyn osa-alueeseen.
    Blogisi vaikuttaa muuten todella kivalta kun
    tuli tässä lueskeltua. :)


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläinlääkiksessä ei vielä erikoistuta mihinkään, vaan kaikki opiskelee kaikkea. Toki esimerkiksi valinnaiskursseja voi valita oman kiinnostuksen mukaan ja itsekin keskityin tietysti enemmän niihin kursseihin, jotka kiinnostaa. Eläinlääkiksen jälkeen voi sitten suorittaa erikoistumisopintoja, joissa erikoistutaan erimerkiksi pieneläimiin, hevossairauksiin jne. Jos joku erityinen ala kiinnostaa, pystyy suorittamaan myös kansainvälisiä erikoistumistutkintoja, joissa voi erikoistua esimerkiksi pieneläinkirurgiaan, pieneläinneurologiaan jne. Nämä ovat vaativia, mutta myös hyvin arvostettuja tutkintoja.

      Eläinlääkärin ammatissa täytyy olla reipas ja oma-aloitteinen, pitää pystyä tekemään päätöksiä nopeasti ja omata hyvän stressinsietokyvyn. Täytyy osata soveltaa opittuja asioita, yhdistellä tietoa monesta eri lähteestä ja osata suodattaa oleelliset asiat tiedon viidakosta... Asiakaspalveluhenkisyys ja hyvät kommunikointitaidot on tärkeimpiä ominaisuuksia, jos tekee potilastyötä. Nämä nyt päällimmäisenä tulee mieleen :)

      Poista