Moi

torstai 3. lokakuuta 2013

SAIMia kerrakseen

Huomenna on syksyn ensimmäinen tentti, joten hirveää paniikkipänttäämistäkertaamista on luvassa. Viimeiset viikot ovat olleet hirvittävän tiiviit ja itse olen ainakin ihan poikki. 

Maa oli jo roudassa aamulenkillä :(

SAIM eli Small animal internal medicine on siis pikakurssi pieneläinten sisätaudeista. Tuntuu jokseenkin turhauttavalta, että näin äärimmäisen tärkeään asiaan käytetään niin älyttömän vähän aikaa. Esimerkiksi ruuansulatuskanavan sairaudet 3 päivää, ihotaudit 2 päivää, hengityselimistön sairaudet 2 päivää ja niin edelleen... 


Samalla sitten viime vuonna käytettiin hirveästi aikaa käytännön kannalta aika turhiin asioihin ja kakkosellakin kerrattiin pitkään ja hartaasti kaikkea. Olisin ehkä mieluummin käyttänyt vähän vähemmän aikaa sitruunahappokierron ja entsyymien opetteluun, jos sen sijaan pystyisin sisäistämään nämä asiat paremmin... 


Enimmäkseen koulua on ollut 8-16, aamupäivällä kulutetaan luentosalin penkkejä ja iltapäivällä on joko lisää luentoja, potilastapauksia tai lisää luentoja. Koko kurssi on mennyt jotenkin pikakelauksella. Samalla kun opin uuden asian, vanha tieto tuntuu valuvan toisesta korvasta ulos. Luettavaa riittäisi vaikka vuorokauden ympäri, kyse on lähinnä siitä, onko valmis uhraaman koko muun elämänsä koulun eteen. 

Kallioseinä vastassa... 
Kurssin viimeiset kolme päivää olivat minulle ehkä kaikkein mielenkiintoisimmat, kun puhuttiin eksoottisten eläinten sairauksista. On harmi, että niin monella eläinlääkärillä menee sormi suuhun, kun kyse on kissaa pienemmistä eläimistä. Luentojen tärkein sanoma ehkä olikin, että käyttäkää maalaisjärkeä, tehkää huolellinen yleistutkimus ja kuunnelkaa omistaija. Olisi hienoa saada joskus työskennellä eksojen parissa! 


Jottei ihan synkistelyksi mene, niin ensi viikon kalenteri näyttää hieman avarammalta. Ensi viikolla opiskellaan neurologiaa, joka kiinnostaa minua ihan älyttömästi. Sitä seuraavalla viikolla vuorossa on silmäsairaudet, jotka ovat myös älyttömän mielenkiintoiset. Sen jälkeen odottaa viikon mittainen väliviikko - luksus, jota ei kauheasti aikaisempina vuosina ole ollut. Ja kerrankin minulla ei ole mitään, ei yhtään mitään suunnitelmia sille viikolle. Voi kauheaa, joudunko mä pitämään lomaa?! ;)

6 kommenttia:

  1. olisi kyllä hyvä jos useammalla eläinlääkärillä olisi tietoa eksoottisista eläimistä, Jyrsijöiden omistajana on vähän hankala etsiä hyvää lääkäriä, eikä voi välttämättä käyttää esim rottaa sillä vakkarilääkärillä, jolla koirat yleensä käytän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon olen kuullut jo useammalta ekso-omistajalta. Mutta koko opinnot ovat muutenkin vain pieni pintaraapaisu kaikesta, niin ei yksinkertaisesti riitä aikaa opiskella eksoottisempien lemmikkien lääkintää...

      Poista
  2. Blogisi on erittäin mielenkiintoinen ja seurailenkin sitä säännöllisen epäsäännöllisesti :-) Itse opiskelen eläinlääketiedettä ulkomailla, ja kun olet itse kuitenkin jo neljännen vuoden opiskelija, niin minusta olisi erittäin mielenkiintoista, jos kirjottaisit postauksen opiskeluvinkeistä, eräänlaisen "selviytymisoppaan" - eläinlääkiksessä eteenpäin luoviminen kun on tunnetusti haastavaa ja oikeastaan aivan oma taiteenlajinsa haha... Tsemppiä opiskeluihin ja hyvää loppusyksyä, toivottavasti juttuideani jää kummittelemaan päähäsi! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Missä päin sä opiskelet? Ehkä mä tunnen jonkun sieltä!

      Joo, hei mä pidän tuon mielessä, kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Kiireistä aikaa vaikuttaisi sinulla olevan. Käyn lukemassa blogiasi silloin tällöin, mukavia postauksia sinulla :)
    Tsemppiä opintoihisi, ei syyslukukautta enää paljoa kestä!
    Toivottelee wannabe-elukkatohtori ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kiirettä kyllä pitää. Harmittaa, etten ehdi postailla useammin, kun asiaa kyllä olisi riittämmin. Mutta luettavaa on kyllä vaikka jokaiselle vuorokauden tunnille :)
      Kiitos tsempityksistä, tajusin saman juuri hetki sitten kauhulla. Oikeastiko mä olen jo melkein nelosvuoden puolivälissä?!

      Poista