Moi

tiistai 17. toukokuuta 2011

Mitä luennoilta oikeesti jää mieleen...

No niin, ystävät rakkaat! Se olis nyt sitten sellainen juttu, että tässä on jollain onnenkantamoisella tullut selvittyä kokonaisesta vuodesta enemmän tai vähemmän kunniakkaasti. Kaikki tentitkin ovat menneet läpi, tietenkään ei oteta huomioon, että kolme niistä olen läpäissyt bonuspisteiden armoilla.

Tässä koulun loppumisen kunniaksi olen päättänyt koota listan parhaimmista lausahduksista, joita on tässä vuoden mittaan kuulunut. Tässä siis totuus siitä, mitä luennoilta oikeesti on jäänyt mieleen:

"Asumption is the mother of all fuck ups!" - Jo melkein legendaarinen lausahdus. Aiheena taisi olla laboratorioturvallisuus.

"Y-kromosomeilla ei oikeastaan tee mitään." - Molekyylibiologian tunnilla, aiheena oli sukupuolen määräytyminen sikiöaikana.

"Jos nyt sattuisi saamaan käsiinsä tämänikäisen ihmisen sikiön... No, eihän sitä koskaan tiedä, vaikka saisikin!" - Niin, ei sitä koskaan tiedä. Kehitysbiologian satoa.

"Vakava aivojen puuttuminen saattaa aiheuttaa ongelmia" - Ihan harkitsemisen arvoinen näkökanta tietysti tuokin. Sama luento kuin äsken.

"Tästä saa sellaisen käsityksen, että miehet on pelkkiä käveleviä kiveksiä!" - Kurssikaverini tulkinta, luennona aiheena taisi olla sukupuolen kehitys sikiöllä. Sain sellaisen naurukohtauksen, ettei luennon lopusta jäänyt mitään mielikuvaa.

"Te näytätte nyt sen verran aivokuolleilta, että eiköhän pidetä tauko!" - Terävä huomio. Joku superantimielenkiintoinen solubiologian luento.

"Räkä on tarkoitettu nieltäväksi!" - Siinäs kuulitte!

"Valitettavasti keuhkonne eivät juurikaan eroa tupakoitsijan keuhkoista muutettuanne Helsinkiin." - Siinä meni sekin toivo...

"Olette kaikki kuolleita." - R.I.P. eläinlääkiksen ykköset. Menehtyivät solubiologiaan taisteltuaan urhoollisesti nälkää, väsymystä ja äärimmäistä tylsistymistä vastaan.

"Siat ovat kohteliaina kasvattaneet sidekudosta eläinlääkiksen opiskelijoita varten." - Olenkin aina ollut sitä mieltä, että siat ovat mukavia otuksia.

"Nää ei nyt oikein mene vielä kaaliin!" - No comment on this one. Hyvin kannustavaa.

"Sori, nyt iski dementia!" - Arvoisa professorimme, jolle dementia iskee tämän tästäkin...

"Naiset on jatkuvasti kiimassa." - Sieltä se totuus tuli. Lisääntymisbiologian elämää suurempia pohdintoja.

Sitten tää jaksaa aina hymyilyttää: Olimme leikkelemässä jo pari viikkoa kylmiössä maannutta vasikkaa. Kuten ehkä tiedätte, eläin ehtii pilaantua jo aika mukavasti siinä ajassa ja sen kudokset muuttuvat bakteerien vaikutuksesta vihertäviksi. Huolestuneena huikkasimme opettajaa avuksi todettuamme tämän. "Opettaja, mikä tätä vasikkaa vaivaa? Onko se kauankin ollut kylmiössä, kun se on ihan vihree?" Johon kuului iloinen vastaus: "Katsokaas, kun kevät on tulossa niin joka paikkaa vihertää!" Toteamus oli niin hauska, että unohdin ällötyksen ja jatkoin leikkelemistä tyytyväisenä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti