Moi

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Rakastan lentokenttiä

Mä rakastan lentokenttiä. Se kihelmöivä jännitys, kun saapuu lentokentälle ja etsii listalta oman lentonumeronsa, sitten se hetki, kun astuu tunnelista uudelle lentokentälle ja se fiilis, kun astuu jalallaan uuteen maahan ensimmäisen kerran. Ihan korvaamatonta :) 


Kuten ootte ehkä huomannu, mä tämän takia rakastan myös lentokenttä- ja lentokonekuvia. Pahoittelen huonoa laatua :PMe lennettiin siis Johannesburgiin Istanbulin kautta Turkish airlinellä. Olin positiivisesti yllättynyt palvelun laadusta. Myös ruoka oli oikein hyvää. Mitään lisäkustannuksiakaan ei tullut, esim. juotavaa sai ottaa niin paljon kuin halusi, myös viiniä, wiskiä jne.


Istanbulissa meillä oli monta tuntia vaihtoaikaa, joten päätimme mennä hieman seikkailemaan. Otimme siis metron ja ajoimme kohti keskustaa. Ihan ydinkeskustaan emme ehtineet, jäimme kiertelemään hieman sivumpaan.


Ilman sen suurempia suunnitelmia tai matkaoppaita kiertelimme aikaamme, katsastimme moskeijan ja lopulta päädyttiin syömään kebabia :D Pakko oli myös maistaa oikeata turkkilaista kahviakin, ihan hyvää oli. 


Ihasteltiin kaupungin vilinää sillalta: 


Ja lopulta takaisin metrolle. Löysimme ongelmitta takaisin :) Oli muuten yllättävää, miten paljon katukuvassa näkyi miehiä, hirmu vähän oli naisia. Myös töissä oli lähes pelkästään miehiä. Kiinnitin vaan huomiota tähän, kun Suomessa on tottunut erilaiseen meininkiin...


Atatürkin lentokenttä on kyl jotain kamalaa, pakko sanoa. Tosi epäselvää, huonosti merkattu ja asiakaspalvelu voisi olla parempaa. Me seikkalitiin vaikka kuinka kauan, ennen kuin edes keksittiin, mistä päästään pihalle, kun ei haluttu mennä suoraan seuraavan lennon aulaan :)

Viimeinen etappi alkakoon! 


En oo ikinä ollut niin isossa lentokoneessa! Kun on tottunut lentämään ryanairilla ja sensemmoisilla, menee pienen ihmisen pää pyörälle vähemmästäkin! :D

Siel oli jokaisella tommoiset tietokoneet ja kaikki! :O
 Lento lähti yhden aikaan yöllä, joten ainakin osa matkasta meni torkkuessa. Lentokoneessa on hieman hankalaa nukkua, peppukin meinas puutua. Ruoka oli jälleen hyvää ja palvelu erinomaista. Ihan tyynyjä ja vilttejä myöten palvelu pelasi :) Tietokoneen ruudusta pystyi valitsemaan laajasta valikoimasta leffoja, musiikkia ja pelejä, noin muiden muassa.

En osaa kääntää tätä kuvaa, sorppa!
Pitkän ja uuvuttavan matkan jälkeen päästiin vihdoin perille. Heti ekaks lensi takit ja paidat repun pohjalle, hieman eri lämpötilat on täällä.


Suomalaisturistit tietysti heti ekaksi bongasi hienon norsun, josta oli pakko ottaa kuva. Epäilenpä, että tällaisia saattaa tulla viel muutama muukin :)


Tällä hetkellä makaan uima-altaan ääressä palmujen alla auringonpaisteessa <3 Elämä on ihan parhautta! Yritän laittaa lisää myöhemmin, jos ehdin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti