Moi

tiistai 3. tammikuuta 2012

Serbian symposium - osa III

Taidan nyt taas vaihtaa kieltä kotisuomeen Serbian kolmososaa varten. Mulla on kuitenkin vähän pyöriny päässä muuan pieni ajatus. Mua kiinnostais perustaa kokonaan uusi blogi, joka olis kokonaan englanninkielinen ja jossa kertoisin tällaisten jokapäiväisten höpinöiden lisäksi myös yleensäkin opiskelusta Suomessa jne. Pitää vielä pohtia hetken ennen tuumasta toiseen ryhtymistä, onkohan idea hyvä vai jo kuolleena syntynyt?

Mutta, mihin jäinkään viime kerralla? 

Ai niin, istuttiin bussissa matkalla takaisin Belgradiin. No, joukon hajauduttua takaisin hostelleihinsa meillä oli hieman aikaa rentoutua ja laittautua. Illaksi meille oli varattu ihkaoma klubi vain meille ivsalaisille, mutta allekirjoittanutta vaivasi edelleen se jokin mystinen bakteeri vai mikä lie olikaan. Päätin siis jäädä hostelliin ja pitää rauhallisen illan...  

Aamulla osoittautui, että pitkän unen ja ibuprofeiinin yhdistelmä toimi ja olo oli mikä mainioin. Olin kuin uusi ihminen ja seikkailu saattoi jatkua. 

Ensimmäiseksi aamulla vierailimme valtavalla farmilla. Se oli todella iso, itse asiassa luulen, että se oli yksi Euroopan suurimpia. Pakko myöntää, etten muista ainottakaan dataa tai numeroa siitä, vaikka tuskin muutenkaan saisin julkaista niitä. En sitten myöskään btw julkaissut näitä allaolevia kuviakaan, hyss, älkää kertoko kenellekään :P 


Tallit olivat valtavia ja niitä oli monen monta. 

 

Lypsykaruselli oli muuten mahtava! En ole ikinä nähnyt sellaista livenä, enkä varsinkaan noin isoa! 




Lehmät tulevat sisään toiselta puolelta, sitten karuselli pyörii ympäri, kunnes lypsy on valmis ja lehmä lähtee ulos karusellista toiselta puolelta. Oli myös kätevää, että lehmät seisoivat hieman ylempänä kuin ihmiset, joten työntekijöiden ei tarvinnut kumartua laittaessaan lypsykoneita. 

                                   


Kuunneltumme luennon farmista kävelimme ympäri valtavaa tilaa. Luulen, että visiitimme muistetaan, sen verran äänekkäitä ja iloisia olimme siinä kulkiessamme :) 



Matka jatkui ja pian tulimme luostariin. Enpä ole tuollaistakaan ennen nähnyt. Keskellä oli kirkko ja ympärillä iso rakennus, jossa sijaitsivat munkkien asunnot. 

Munkkien asunnot. 
Osa kirkosta. 

Rakkaan wikipedian mukaan 84% Serbialaisista on ortodoxeja. Ihan noin ohimennen. Joka tapauksessa ohjelmaan oli laadittu tutustuminen Novi Sadin kaupunkiin. Koska satoi vettä ja kaikki himoitsivat kuumaa kuppia kahvia (minä) / teetä (englantilaiset) / kylmän oluen (muut?) , muutimme suunnitelmaa ja poikkesimme lähimmässä ravintolassa. 

Novi Sad

Istuimme siellä aina pimeän tuloon, mikä oikeastaan sopi meikäläiselle varsin hyvin =) 


Päivä meni nopeasti, mutta se ei suinkaan ollut ohi vielä. Illalla oli jälleen - ylläriylläri - bileiden aika. Tällä kertaa vuorossa oli "all you can drink party", tarvitseeko kertoa enempää? Noh, taidan tyytyä sanontaan, what happens in IVSA stays in IVSA eli mikä tapahtuu IVSAn keskuudessa, se jää IVSAn keskuuteen... ;) 

Seuraavana aamuna osa hostellimme väestä päätti järjestää "all you can sleep morning", joka kuulosti erittäin houkuttelevalta ajatukselta. Meikäläinen oli kuitenkin sen verran hyvällä tuulella, että päätin kuitenkin nousta ja osallistua Belgradin nähtävyyskierrokselle.  


Jokin talo joen rannalla. 
Belgradin linna. 


Myöhemmin iltapäivällä jakaannuimme kiinnostuksen mukaan museoihin. Itse menin Jugoslavian historiasta kertovaan museoon. Muiden muassa löysin näin herttaisen kaverin: 

Hi! 
Valitettavasti mulla ei ole museosta enempää kuvia. Muutenkin taidan nyt lopettaa tältä päivältä, olen nälkäkuoleman välittömällä partaalla. 
Joten, nähdään pian! Love you all :) 


1 kommentti:

  1. Yh minua inhottaa tuollaiset jätti maatila laitokset, kun niistä tulee vaan mieleen joku tehdas, jossa eläimet on vain koneen asemassa ja ajatellaan vain työn tehokkuutta.

    VastaaPoista